x

MAAILMANLOPPU KOITTAA, VANJA-ENO

ARFFMAN / HULKKONEN / JÄRVENPÄÄ / JÄRVILEHTO

KALO / LEICHNER / MARJOMAA / SAVOLAINENEsitykset 7.-28.7.2022
Bokvillanin puutarha, Hämeentie 125


Anton Tšehovin ekoklassikko Vanja-enosta inspiroitunut näytelmä pohtii ihmisen asemaa maailmanlopun keskellä. Tämä on esitys vääjäämättömästä, murroksista ja murtumista, vastakaiuttomasta rakkaudesta sekä tulevista mahdottomista.

“Ne ihmiset, jotka elävät sata vuotta meidän jälkeemme, muistavatkohan he meitä hyvällä?”

Maailmanloppu koittaa.
Voinitskin ja Sonjan tekohengittämä huvipuisto vetelee viimeisiään. Mediamoguli Serebrjakovin yrityskonsernia uhkaa vakavat syytteet. Lääkäriksi kouluttautunut Astrov pelkää tulevaisuuden puolesta. Samaan aikaan lähenevä ekokatastrofi tahtoo viedä uskon valoisasta tulevaisuudesta.

Joukko elämäänsä turhautuneita ihmisraunioita saapuu viettämään Vera Petrovnan hautajaisten yksivuotispäivää vanhalle huvilalle, jota koristavat enää vain särkyneet muistot ja hylätyt unelmat. Tapahtuu maailmojen yhteentörmäys, ja siinä ristitulessa ei kukaan ole turvassa. Aikanaan kaihotaan menneisyyteen, kun mitään hyvää huomisesta ei tahdo löytyä. Sanotaan vain: “täytyy elää, täytyy tehdä työtä.”

Maailmanloppu koittaa, Vanja-eno on osa Eero Leichnerin Maailmanloppu-trilogiaa, jonka aiemmat osat ovat LOKKI – Esitys masennuksesta sekä Komeetta. Esityksen katsominen ei vaadi sarjan aiempien osien tuntemusta.


TYÖRYHMÄ

SONJA ARFFMAN
näyttelijä, muusikko

KASPERI HULKKONEN
näyttelijä

ILMARI JÄRVENPÄÄ
näyttelijä, muusikko

JUSSI JÄRVILEHTO
näyttelijä


KAISLA KALO
äänisuunnittelija


EERO LEICHNER
ohjaaja, dramaturgi


JENNI MARJOMAA
näyttelijä

JALMARI SAVOLAINEN
näyttelijä


TUOTANTO: SONJA ARFFMAN, JUSSI JÄRVILEHTO | KUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU: JALMARI SAVOLAINEN, JUSSI JÄRVILEHTO | SKENOGRAFIA: KASPERI HULKKONEN | TEKNIKKO: JUSSI JÄRVILEHTO | ALKUPERÄISTEKSTI: ANTON TSEHOV


Esitysajat

to 7.7. klo 19
ma 11.7. klo 19
ti 12.7. klo 19
ke 13.7. klo 19
to 14.7. klo 19
ma 18.7. klo 19
ti 19.7. klo 19
ke 20.7. klo 19
to 21.7. klo 19
pe 22.7. klo 19
ma 25.7. klo 19
ti 26.7. klo 19
ke 27.7. klo 19
to 28.7. klo 19

LM = loppuunmyyty


Lippuhinnat

peruslippu14 €
alelippu*10 €


Esityspaikka

Esitykset Bokvillanin huvilan puutarhassa

Hämeentie 125,
00560 HELSINKI


Ohjeet

Esityksen kesto n. 3 h.
Sisältää väliajan.

Esitystä suositellaan 12 vuotta täyttäneille.

Esityksessä käytetään kovia äänitehosteita
ja poltetaan tupakkaa.

Sisältövaroitukset
seksuaalinen häirintä ja hyväksikäyttö, masennus, alkoholismi, ilmastoahdistus, kuolema, toksinen maskuliinisuusESITYSPAIKKA

Saapuminen

Bokvillanin huvilalle saavut helposti niin jalan, pyörällä, omalla autolla kuin julkisilla. Bussit 506 ja 71 sekä raitiovaunulinjat 8 ja 6 pysähtyvät noin 200 metrin päässä huvilasta. Bokvillanilla ei ole omaa parkkipaikkaa, mutta huvilan läheisyydestä kävelyetäisyydeltä löytyy useita pysäköintialueita.

Lipunmyynti aukeaa 30 minuuttia ennen esityksen alkua.

Esteettömyys

Katsomo on esteetön ja sijaitsee loivan rinteen laella. Esityspaikalle kulkee hiekkapohjainen tie. WC-tilat ovat valitettavasti esteelliset.ESITYSTÄ TUKEE HELSINGIN KAUPUNKI